vs Bokedalens IF 4-4

Det var längesedan jag upplevde en så positiv match som den som spelades på Jonsereds konstgräs. Den positiva energin från våra spelare genomsyrade matchen och inte tvåmålsunderläge, armbågar eller sedvanligt tjöt på domaren kunde ändra på den saken.

Matchinledningen var däremot som vanligt, trots tjat om att tagga de första 15 minuterna. Bokedalen lyckades efter bara några minuter rinna igenom och göra 1-0 genom ett skott från straffområdeslinjen. Linne var på skottet, men målet ska inte läggas honom till last. Jag tyckte att vi rullade boll idag (även om undertecknad har en förkärlek för långa bollar på ingen alls). Vi använde oss av Bengtson och Karlsson och vid många tillfällen kunde de ta emot pass och vända upp. Bokedalen jobbade inte med någon press alls och det erbjöds stora ytor för våra ytterbackar att jobba på, något som vi utnyttjade lite bättre i andra halvlek.

Söder provade snart långskottslyckan, men missade vid första försöket. Strax därefter får han en sidledspass av Karlsson och drämmer till när deras målvakt minst anar det. 1-1 efter att bollen trillat in i nättaket, så perfekt som bara Söder kan göra det. Frågan är dock om inte Karlsson var gladare för sin assist...

Bokedalen hade ett gäng vassa huvudspelare och vid varje fastsituation blev det farligt. Vid flera tillfällen fick de onödiga frisparkar som kunde resulterat i mål. Deras ledningsmål skulle istället komma på en hörna. Efter lite hawaii-studsar hamnade returen på en ensam Bokedalare mitt i straffområdet, han gjorde bara Olskroken besvikna med sitt skott, 2-1 och Bokedalen hade oss i brygga igen.

Det som sedan händer är idrottshistoria. Efter att ha varit utmobbad i poängligan visar han äntligen att han har en dojja att lita på (eller var det medvindens förtjänst?). Anders "Musslan" Hellenäs drämmer till med ett magiskt skott som till och med imponerade på Söderström.. Rakt upp i krysset om jag inte minns helt fel. Anders ansiktsuttryck kan ha avslöjat att det var ett inlägg, men jag tror faktiskt att det var ett vältajmat skott från halva plan. Sanningen får vi kanske höra om på lördagens festligheter. 2-2 i halvlek var en vinst med Olskrokens ögon sett.

I halvtid pratade vi om att utnyttja att de inte använde hög press samt att ta fördel och vara vaksamma på vinden som nu skulle ligga emot oss. Inledningen på andra halvlek var uslare än den första, 2-3 till Bokedalen kom efter att en av deras anfallare sprungit loss på min högerkant. Pass på backen till en friställd mittfältare som dundrade på ett skott som inte Linne kunde göra något åt.

När sedan 2-4 kom efter att hela laget kollapsat trodde inte många på poäng. Då tio minuter återstår så skapar vi några halvchanser. Lars har ett bra läge men skjuter tyvärr över. Jag tror även att Hansson är framme och sånär får iväg ett skott från nära håll.

3-4 kommer i sista stund. Thorsson och Wernersson (som bytt av Karlsson) arbetar fram bollen i straffområdet och Thorsson slår en passning rakt över till andra sidan målet där Lars tar emot och lägger in i öppet mål. Snyggt jobbat!

Vi flyttar upp Karlsson från Backlinjen (som bytt av Peter). Anders, Blomster och jag själv kör på trebackslinje. Allt satsas framåt och Bokedalen är farligt nära att näta igen efter 2-3 hörnor i rad. På ett uppspel från Olskroken hamnar bollen på mittfältet som spelar ut den till Lars högerkant. Lars lägger in den till Söder som lägger in den i mål från nära håll. 4-4 var otroligt skönt.

Vi var värda en pinne på hela matchen sett. Många av våra spelare visade en riktigt bra inställning. Bengtson och Hansson fick smaka på mycket stryk och de var en stor del av poängen idag. Karlsson fick rätt bollar och kunde i många lägen agera spelfördelare på ett ypperligt sätt.

Thorsson/Söder hittade varandra bättre än på länge och resten av laget gjorde en stabil insats. Att vi släpper in 4 mål är förståss inte stabilt rakt igenom, där har vi något att jobba på. Till exempel att lägga ut bollen till inkast, jag själv lyckas fippla bort bollen till motståndarna vid två tillfällen av ren hybris. Anders/David fungerade stundtals mycket bra och Musslan har faktiskt börjat prata mer på sistone, tro det eller ej!

Det var allt från mig, jag har säkert missat massor av saker, men pinnen fick vi med oss i vilket fall! Känns skönt att hänga på i toppskiktet.

/Dajja
(red. av Staffan)

vs FK Kozara (B-lag) 3-5

En B-lagsmatch som spelades medan jag befann mig i Turkiet. Dock spred sig rykten om denna drabbning hela vägen ner till medelhavet. Målskyttar för kroken var Ludvig, Elf och Lars. Även två assist från förstnämnda. Det är ungefär vad jag vet om det fotbollsmässiga från denna match. Tyvärr kom fokus att ligga på helt andra saker. Kozara lär ha spelat den fulaste fotbollen i mannaminne, med höga armbågar och ideliga slag och tjuvnyp.

Det största offret blev rimligtvis Jens som åkte på inte mindre än två nävar i magen, en armbåge som spräckte överläppen ordentligt och en knoge i tinningen som resulterade i en lätt hjärnskakning. Domaren skall tydligen ha förbisett allt. Slutligen skall han även ha lämnat planen utan en underskrift vilket rimligtvis skulle ogiltligförklara hela matchen.

Jag kan bara konstatera att det var tur att jag befann mig några hundratals mil därifrån och slapp eländet. Förhoppningsvis anmäls i alla fall domaren, för så här ska det inte gå till.

Träning 21/8

Idag var det bara 9 morgonpigga olskrokare som orkade sig upp till det tidiga träningspasset. Lite dåligt kan tyckas med tanke på att vi verkligen behöver jobba på att få upp flåset så vi kan behålla vår position i serien i höst. Skärpning där gubbs!

Träningen inleddes med kvadraten följt av lite 2 mot 2 spel som jag och Jens tillslut lyckades ro hem, efter en trevande start. Priset blev att välja två spelare till den avslutande halvplansmatchen. Skämtsamt konstaterade vi att det inte fanns några bra spelare att välja, men nöjde oss ändå med Elf och Patrik, hehe. Ett självklart val i och med att Elf tar så sköna älgkliv och patrik känner till den hemliga konsten att nicka. Hur som helst slutade det med vinst efter en rafflande sista minut som resulterade i en straffspark för vårt lag. Undertecknad fick (tog sig) rätten att slå den och med en sne lite fjutt blev det varsin träningskrok till Jens, Staffan, Elf och Patrik.

In other news.. ikväll åker jag till turkarnas land och blir borta nån vecka. Tyvärr innebär det att jag missar matchen mot Bokedalen, B-lagsmatchen och 75-årsfesten. Bloggen uppdateras vid hemkomst så håll till godo sålänge så hörs vi.

Over and out!

vs Öjersjö 1-4

Matchen som gud glömde. Ärligt talat så har jag ingen större lust att kommentera den här matchen. Vad hände? Faktum är att vi hade alla förutsättningar för att bjuda upp med ordentligt motstånd idag, men vi faller platt som en pannkaka. Öjersjö kommer till matchen med rätt inställning och redan från start dominerar de med fint spel inom laget. Vi hamnar sent i alla dueller och de rör sig fritt precis som de vill. Faktum är att det inte var någon tvekan om att Öjersjö var det bättre laget. Men ändå sitter jag här frustrerad.

En stor del i denna frustration ligger rimligtvis i på det sätt de vinner på... Första målet sker efter bara några minuter, efter vad som de flesta nog anser vara en målvaktstavla. Linné tvekar länge på att gå ut på en boll, tillslut gör han det i alla fall, men försent, och tvingas boxa ut en boll rakt på huvudet på deras anfallare som långdistansnickar in den. Det var tungt att åka på ett tidigt skitmål. Deras andra mål kommer dock tätt inpå och är en mycket vacker soloprestation av deras klart bästa spelare. Öjersjö får även en straff i 45:e minuten som vi i Olskroken fortfarande, efter snacket i omklädesrummet, inte har en aning om hur domaren kunde blåsa. 0-3 i halvlek och luften gick ur oss. Andra halvlek är ganska tam från båda sidor, vi reducerar någonstans i mitten och de ökar på till 1-4 i 90:e minuten.

Allt som allt vinner Öjersjö helt klart rättvist, inget snack om det. De jobbade mycker mer som ett lag med en solklar spelidé och de dominerade bollinnehavet totalt. Men det känns som att deras mål slumpas in och det resulterar alltid i en tung känsla i laget efter match.

* Dagens spelare: Ingen

* Min insats: Som alla andras, no more no less.

Olskrokens IF fyller 75 år!

För ett trekvarts sekel sedan bildades Olskrokens IF och detta tänkte vi uppmärksamma lördagen den 28 augusti. Samtliga medlemmar, f.d. medlemmar och övriga personer med anknytning till föreningen är inbjudna till detta jubileum och vi hoppas att just du vill fira klubbens 75-årsdag med oss!

Denna inbjudan går även ut per post till före detta aktiva medlemmar, men vi ser gärna att ni som läser detta pratar med andra personer med anknytning till klubben, då det kan vara så att vi ej fått tag i adresser till samtliga f.d. Kroken-spelare.

En hel del har hänt under åren som Olskrokens idrottsförening har funnits. Från början kretsade mycket i föreningen kring handboll och som många kanske redan vet nådde klubben högt upp i seriesystemet med just sitt handbollslag i mitten på 1900-talet. Efter glansdagarna med handbollen tog fotboll över som klubbens huvudinriktning och även om 2000-talets fotbollslag (ännu) inte kan mäta sig med handbollen vad gäller serieplacering, så har klättringen uppåt i alla fall inletts.

Säsongen 2001 vann laget nämligen sin första serie i dåvarande division 8. Året därpå togs dock åttan bort och Olskroken fick åter se sig hemmahörande i den lägsta divisionen i Göteborgsfotbollen. Här kämpade ”Kroken” på ändå tills laget placerade sig på andra plats i serien efter säsongen 2009. I och med det fick klubben kvala och efter att ha vunnit samtliga tre kvalmatcher stod det klart att laget var klart för spel i division 6 för första gången -lagom till sitt jubileumsår!

Föreningen har i dagsläget ca 50 betalande medlemmar och vi har, tack vare det stora antalet aktiva utövare i år, för första gången på mycket länge anmält ett 11-mannalag till en reservserie.

Ibland klubbens medlemmar finns även ett antal ”stödmedlemmar” som sponsrar klubben med en mindre summa varje år. Som stödmedlem hjälper man alltså klubben även om man själv lagt skorna på hyllan. Man blir självklart inbjuden till årsfester, årsmöten och andra tillställningar, och man får även vara med och utse klubbens bästa spelare tillsammans med övriga stödmedlemmar efter varje A-lagsmatch. Mer om detta finns att läsa om på klubbens hemsida (se nedan).

Vi ser givetvis gärna att ännu flera personer med anknytning till Olskrokens IF sponsrar klubben på detta sätt, dels för det ekonomiska stödet, men också för att knyta ihop olika generationer av föreningen med varandra.

På tal om ekonomi så är klubbens finanser i gott skick, bland annat tack vare våra huvudsponsorer: restaurangen Halta Lottas Krog och ställningsbyggarfirman No Problem.
Klubben gör även en del inventeringsarbete för livsmedelskedjan Willys, vilket ger mycket goda extrainkomster. Sen flera år tillbaka kan vi därför varje säsong åka på ett träningsläger som föreningen till stor del bekostar.

Vill man följa föreningen nuförtiden rekommenderar vi som sagt att man då och då besöker vår hemsida som står att finna på följande adress: www.lagsidan.se/olskroken Här finns all tänkbar information om klubben, så som spelarpresentationer, resultat och statistik. På sidan publiceras även nyheter och efter varje match kan man läsa matchrapporter. Hemsidan har också en mycket levande gästbok som vi gärna ser att även före detta medlemmar sätter sin signatur i då och då!


Programmet för 75-årsdagen ser ut såhär:

• Kl. 14.00 spelar vi en jubileumsmatch på Kviberg konstgräsplan nr 1.Målsättningen är att f.d. spelare ska få chansen att återuppleva lite av fornstora dagar tillsammans med klubbens yngre förmågor!

• Kl. 18.00 samlas vi i Lundens klubblokal vid Överåsvallen för mingel, middag och diverse aktiviteter så som lottdragning, Olskroken-frågesport, prisutdelning och övriga upptåg.

• Ev. nattsudd företas förslagsvis på Halta Lottas Krog…

För att sponsra klubben har vi tänkt oss en kostnad per person på 100 kr. För detta får man middag samt (fritt antal) öl eller vinglas. Önskar man starkare dricka kommer det att gå att köpa på plats.
Vill man ta med sig sin bättre hälft är detta självklart bara trevligt. Man får också hemskt gärna ta med sig diverse gamla minnen, anekdoter, tidningsurklipp eller annat som har med Olskroken att göra och som kan förgylla kvällen. Det sägs bland annat att det finns en gammal Olskroken-sång och skulle man äga den i någon version får denna väldigt gärna medtagas!


Hoppas vi ses lördagen den 28 augusti!


/Mvh

Sven Pettersson

Älvängens IK - OIF B-lag Inställd (W.O.)

Idag tvingas vi lämna W.O i B-lagsmatchen mot Älvängen på grund av manfall. Det har varit    "a hectic couple of weeks" i kroken och det är inte mycket att göra åt saken. Hoppas vi reder det till nästa match i alla fall.

Cup/Träning 14/8

En träning som jag själv inte kunde medverka på då jag spelade en 7-mannacup (med gamla bolltrollare) nere på Heden.. något som jag av flera anledningar kom att ångra bittert. För det första var det otroligt grisig fotboll och jag fick bland annat en spark på knät och ankeln som jeopardisar min medverkan på onsdagens match mot Öjersjö. För det andra så hade jag inte räknat med sol, och efter 8-9h var jag röd som en kokt kräfta, dränkt i röd målarfärg, med röda kläder. Men nog om det.

Träningen: Imponerande 8 gubbar, plus en krasslig tränare spelade 2 mot 2 och 4 mot 4 på ett mål innan krokmatchen. Martin Dahl comebackade och vann tillsammans med Knoop, David och Höljer en träningspoäng. Grattis till den gubbs!

F. Jungestrand


Intervju med F. Jungestrand - tankar om Olskroken

1. Kan du presentera dig lite kort och berätta lite om din fotbollshistoria?


Hej! får jag börja med att säga :). Mitt namn är Fredrik och 24 år gammal, bor för närvarande i växjö där jag studerar ett år till. Min fotbollshistoria har gått upp och ned som så många andras. Börja väl lira boll vid 10års åldern och spelade i Floda BOIF tills man var 18, de senare åren var det en riktigt storsatsning med ungdomskontrakt m.m. (dock kursade klubben nästintill) så mycket pengar fick man inte utbetalt :P.

Hann med knapp halvsäsong sejour i division 6 med Stenkullen GOIK, tills lusten att lira "seriös" boll dog ut i samband med en studentresa i Sunny Beach. Det var fest och mycket jobb ett par år innan ett par kompisar kom på den lysande idén att starta ett eget fotbollslag. Därefter spelade jag i Bolltrollarna i 2,5 år. Ett riktigt härligt gäng - men vi hade kanske inte bredden i truppen för att kunna slåss i toppen av serien.

Det blev en flytt till växjö där man nu har startat ett korplag - Brasselona. Nu tycker jag fotboll är roligare än nånsinn!

 

2. vad har du för relation till Olskroken?


Har mött dem ett antal gånger i division 7. Alltid fått ett bra intryck av klubben när vi mött dem. När sedan några bolltrollare gick till Olskroken har jag fått höra mycket av dem i 2:a hand. Jag har passat på att komma och kolla på en del av deras matcher. Fotboll och möjlighet att få träffa gamla vänner man inte ser så ofta, kan det bli bättre?

 

3. Finns det något speciellt i krokens spel som du tycker är positivt?


Rent fotbollsmässigt är det ett gäng slitvargar. När jag sett dem får jag ett intryck av att det är en klubb som aldrig ger upp. Det är alltid tungt att möta ett sådant både fysiskt och psykiskt, detta vinner man många matcher på. Målvakten är grym och såg han bland annat stå för riktigt enastående räddningar mot Elisedal innan sommaruppehållet.

Annars är det en genomgående stabil trupp. Positivt är att man har spelare som kan variera sina positioner och har möjligheten flytta spelare till olika positioner för att få förändringar av matchbilden - vilket också klubben verkar göra.

Annars finns ett seriöst intryck över klubben men lyckas ändå behålla "det roliga" inom gänget - det är en hårfin gräns men där verkar de hittat den rätta balansen. En bra atmosfär helt enkelt. Det är ett gäng som verkar ta emot nya spelare och få dem att känna sig välkomna. Finns bara positivt att säga om den biten.

 

4. Raka motsatsen då, vad tycker du vi borde jobba mer på?


Kan man kombinera mentaliteten som redan finns i laget med att bli ett mer spelförande lag kan det bli ännu bättre. Detta är lättare sagt än gjort för det måste alltid anpassas efter spelarmaterialet. MEN alla kan träna och framförallt så kan man snacka och visa sig för att underlätta för sina medspelare. Det måste finnas en vilja att bli ett spelförande lag för att det skall kunna gå, det går inte ha någon på planen som inte tar löpningar. Visst man kanske inte får bollen, men det öppnar ytor!

Det håller inte att säga "jag löper men jag får ju aldrig bollen" och ser det som ett argument till att sluta ta löpningarna. Ytterbackarna måste användas på ett mer offensivt sätt. Man kan inte ALLTID tänka defensivt. Lägger man press på motståndarna med ytterbackar som kommer upp blir detta bästa möjliga defensiv i sig självt. Men för detta krävs ytterbackar som har kondition, snabbhet och spelintelligens. Man har inte råd att ha en ytterback som står och är defensiv på heltid i modern fotboll.

Sedan kan man uttrycka sig och säga ännu fler positiva saker på planen. Det är väldigt få personer som blir bättre av att säga att de gjort något fel. Det vet man nästan alltid om själv att man gjort och behöver inte höra. Mer positivt på planen behövs - det kan helt enkelt inte bli för mycket av det.



5. Som du nämnde spelade du i Bolltrollarna förra året i 7A, hur var det att spela mot kroken då? Var det någon som utmärkte sig?


Jag kan inte namnet på spelarna. Men det fanns ytterback när vi mötte dem, rätt långt och relativt gänglig. Han var stabil och fruktansvärt följsam. Sen anfallaren Söder. Men han behöver väl inte presenteras närmre. Det kändes dock som ett kollektiv bygge.


6. Vilka lag tror du slutar i toppen i division 6A?


Croatia och Bokedalen lär slåss om första platsen. Öjersjö går nog om Bergum och slutar 3a.Olskroken, Bergum och Lekstorp gör upp om 4,5 och 6e platsen.


7. Slutligen.. var skulle du helst vilja spela, Barcelona eller Olskroken?

Olskroken. Barcelona under den kalla försäsongen dock! :)


vs Fadini 4-2

Ikväll samlades vi för att möta Fadini på blöta Lemmingvallen. Som många av er kanske vet är det en naturgräsplan och den var väl i hyffsat skick, även om den helt klart hade sina gropar och ojämnheter. När matchen väl dratt igång rullar vi på helt OK och skapar tidigt en del chanser. Söder bestämmer sig för att pröva lyckan från halva plan när deras målvakt var ute och vimsa i straffområdet.. vilket resulterar i 1-0 till kroken. Faktum var att denna Söder lyckas göra hela tre mål, en ribba och en stolpe i denna matchen.. inte dåligt. Thorsson fick peta in ett mål också efter ett snyggt väggspel mellan Jens och Söder.

Vad kan man säga om Fadini idag? Jag tycker att de hade ett farligt anfallsspel men deras försvar lämnade en hel del att önska. Något som vi naturligtvis tackade för. De hade bland annat 2-3 riktiga fyrtorn som de flyttade upp på fasta situationer och det var också så deras två mål kom till. 

* Dagens spelare: Helt klart Söder och Jens, med betoning på den förstnämnda. Söder springer inte allt för mycket, men står rättplacerad och missar sällan en målchans. Idag missade han en del målchanser, men vad gör det när man sätter tre? Jens dominerade i sin tur på sitt sätt, springades och bollvinnandes på innermitten. Otroligt viktiga instatser från dessa båda herrar idag. Jag skall även nämna David som gör en gedigen insats som mittback idag, riktigt stabil!

* Min insats: Om Elf är blek på Olskrokens nya lagfoto så är det ingenting mot vad jag kände mig idag. Inget gick min väg... säkerligen för att jag tog ut mig helt och hållet i matchen mot Wobbler. Det viktiga är i mellertid att segern är ett faktum och tre nya poäng insamlats. Om vi ska ha en chans att stanna i toppen måste vi vinna mot lagen i botten, så enkelt är det - easy as Dell! (det finns även andra bra datorer på marknaden).

 

vs Wobbler 0-2

Ikväll spelade vi en sista träningsmatch innan seriespelet börjar på onsdag. För motståndet stod välkända Wobbler som spelade i samma serie som oss (både bolltrollarna och olskroken) förra året. Min uppfattning är att liksom alla division 7-lag så är Wobbler ojämna, men när de rullar boll så gör dem det riktigt bra. Det visade de även idag vill jag lova. Wobblarna ägde bollen större delen av matchen och rullade fint runt bollen i laget innan det matades djupledsbollar (som jag som mittback fick springa rumpen av mig för att försöka hinna ikapp).

Jag kan dock inte påstå att vi gjorde det så svårt för dem heller.. kanske var det för att många kommer från ett träningsläger i helgen, eller kanske pga uppehållet. Hur som helst så tycker jag, även om det bara var en simpel träningsmatch, att vi knappt nådde upp till 50% av vad vi brukar. Det positiva var att vi fick ett litet "wake up call" inför onsdag, samt att vi  faktiskt fick springa igång oss lite. Det var i vilket fall som helst väldigt kul att spela igen och jag skulle gärna spela mer mot just Wobbler då de har kapacitet att spela riktigt fin fotboll.

* Dagens spelare i Olskroken får bli Linné som räddar oss kvar i matchen ett flertal gånger. Det var kul att se Jens spela sin första match på många många år och göra det såpass bra.

* Att tänka på till nästa gång: Försöka hålla nere bollen på marken och ta det lite lugnt, man har mer tid på sig än man tror.

Over & out! 

Smögen updates!


Match:

* John: Förlust med 3-1 mot Smögens IF, en lokal division 5-klubb. Märktes att vi var lite bakis. Vårt mål kom till genom att jag bröt in från vänsterkanten och slog ett inlägg på nye Peter Svensson som satte den i mål. Kul med matcher på riktigt gräs inför lite publik till skillnad från det vi är vana vid :)

* Smögens IF - Olskrokens IF 3-1. Träningsmatch mot Smögen på Smögen. Tunga SIF körde över oss första 20 minuterna men trots 2-0 i halvlek kom vi tillbaka och hade chanser att till och med kvittera. Peter Svensson gjorde målet på fint inspel ifrån kanten av Knoop. Notera att vi hyrde in 16-åriga Martin "Järven" Hagström som målvakt ifrån loklaklubben Hunnebo. Unge Järven var positiv överraskning och gjorde en utmärkt match. Hatten av för honom! Av våra spelare var kanske David Andersson den som skulle fått tre krokar om Berth varit på plats.

Övrigt:

* John: Första träningspasset på Havsvallen avslutat. Nu ska vi åka ribbåt och sen middag nånstans på bryggan.

Kommentar: Verkar som de haft riktigt kul trots den lilla förlusten.


lycka till!

Idag meddelade mittbacksklippan Roberth "Robban" Karlsson att han väljer att lägga skorna på hyllan. Roberth har sedan han anslöt till kroken varit ett självklart mittbacksval i alla A-lagsmatcher. Det kommer bli en stor lucka att fylla kan jag lova. Lycka till i framtiden önskar jag, samtidigt som jag grämer mig över att jag inte befinner mig i Smögen..

Uppehåll till ända

Snart börjar allvaret igen för gubbarna i det röd/svarta stället. Några träningar har det hunnit bli under sommaren men framför allt vila för trötta fötter. Men nu är det slut på det och till helgen drar det mycket efterlängtade träningslägret igång med en inplanerad träningsmatch kort därefter (mot Wobbler). Redan på onsdag är det dags för den första seriematchen mot Fadini. Tyvärr kan jag själv inte delta på lägret, pga jobb, vilket känns mycket trååååkigt. Träningslägret hålls någonstans i smögentrakten och det har utlovats festligheter och lekar, och en och annan träning/träningsmatch för de riktigt seriösa :D.

I övrigt har det, mig veterligen, inte hänt jättemycket i Olskroken under den lilla silly season som sommaren utgjort. Det har dock provtränats lite grann och min bror, Jens "junior" Qvarfordt, är spelklar för kroken. Han kommer efter ett uppehåll senast från Sandarna. Han har dessutom introducerat sin, något träningsskygga, comrade Ludvig Lillvall - en livsfarlig striker, också han från Sandarna. En och annan Sotenäsare har visat upp sig under sommaren och förhoppningsvis ansluter någon av dem en vacker dag.

Efter en snabb titt i tabellen kan man konstatera att vi gjort minst mål av alla lagen, men ligger ändå på en fjärdeplats. Om vi skall behålla den platsen, alternativt avancera, kommer vi behöva komma igång med målskyttet och det skulle inte vara dumt med lite nya meriterade anfallstalanger som kan hjälpa Söder, Thorsson och Lars m.fl.


Träning 2/8

Ännu en framflyttad lite halvsömnig sommarträning på överåsvallen. Krokar till det vinnande gröna laget (beståendes av lars, staffan, söder och niklas). Träningen leddes av Mr. Höljer, i övriga tränares frånvaro. Träningens spelare blir Söder och Jens som speciellt utmärker sig i avslutningsövningen respektive matchspelet.. och just det! Höljer var sugen på ett mål och valde att avgöra den sista avgörande matchen med ett snyggt nick-självmål i krysset, efter bara någon minut. Det uppskattades! :D. Träningen gästades dessutom av en comebackande Olsson och ett nytt ansikte från Sotenäs. Kul!  

And we're up and running!

Medan jag satt på jobbet och åt en äcklig pan-pizza kom jag på tanken att likt GBK skapa en blogg till laget. Mest för att jag har tid, och lite för att jag har lust. Här planeras det att skrivas om träningar och matcher med A och B-lag - ur ett personligt perspektiv. Det rör sig alltså om mina personliga åsikter som naturligtvis är mycket mer värda än dina. Om ni kan leva med den premissen är det här rätt plats för att läsa och lära om krokens med- och motgångar. 

Skriver gör undertecknad, Staffan Qvarfordt. Presentation saxad från Olskrokens hemsida:

Klubbar i karriären:

Olskrokens IF (2010 ->)
Bolltrollarna BK (2008-2009)
-Inaktiv (2001-2007)-
Mossens BK (2000)
Dalen/Krokslätts FF (1999)
Örgryte IS (1996-1998)
Mossen BK (1995)
GAIS (1988-1994)


RSS 2.0