vs Bokedalens IF 4-4

Det var längesedan jag upplevde en så positiv match som den som spelades på Jonsereds konstgräs. Den positiva energin från våra spelare genomsyrade matchen och inte tvåmålsunderläge, armbågar eller sedvanligt tjöt på domaren kunde ändra på den saken.

Matchinledningen var däremot som vanligt, trots tjat om att tagga de första 15 minuterna. Bokedalen lyckades efter bara några minuter rinna igenom och göra 1-0 genom ett skott från straffområdeslinjen. Linne var på skottet, men målet ska inte läggas honom till last. Jag tyckte att vi rullade boll idag (även om undertecknad har en förkärlek för långa bollar på ingen alls). Vi använde oss av Bengtson och Karlsson och vid många tillfällen kunde de ta emot pass och vända upp. Bokedalen jobbade inte med någon press alls och det erbjöds stora ytor för våra ytterbackar att jobba på, något som vi utnyttjade lite bättre i andra halvlek.

Söder provade snart långskottslyckan, men missade vid första försöket. Strax därefter får han en sidledspass av Karlsson och drämmer till när deras målvakt minst anar det. 1-1 efter att bollen trillat in i nättaket, så perfekt som bara Söder kan göra det. Frågan är dock om inte Karlsson var gladare för sin assist...

Bokedalen hade ett gäng vassa huvudspelare och vid varje fastsituation blev det farligt. Vid flera tillfällen fick de onödiga frisparkar som kunde resulterat i mål. Deras ledningsmål skulle istället komma på en hörna. Efter lite hawaii-studsar hamnade returen på en ensam Bokedalare mitt i straffområdet, han gjorde bara Olskroken besvikna med sitt skott, 2-1 och Bokedalen hade oss i brygga igen.

Det som sedan händer är idrottshistoria. Efter att ha varit utmobbad i poängligan visar han äntligen att han har en dojja att lita på (eller var det medvindens förtjänst?). Anders "Musslan" Hellenäs drämmer till med ett magiskt skott som till och med imponerade på Söderström.. Rakt upp i krysset om jag inte minns helt fel. Anders ansiktsuttryck kan ha avslöjat att det var ett inlägg, men jag tror faktiskt att det var ett vältajmat skott från halva plan. Sanningen får vi kanske höra om på lördagens festligheter. 2-2 i halvlek var en vinst med Olskrokens ögon sett.

I halvtid pratade vi om att utnyttja att de inte använde hög press samt att ta fördel och vara vaksamma på vinden som nu skulle ligga emot oss. Inledningen på andra halvlek var uslare än den första, 2-3 till Bokedalen kom efter att en av deras anfallare sprungit loss på min högerkant. Pass på backen till en friställd mittfältare som dundrade på ett skott som inte Linne kunde göra något åt.

När sedan 2-4 kom efter att hela laget kollapsat trodde inte många på poäng. Då tio minuter återstår så skapar vi några halvchanser. Lars har ett bra läge men skjuter tyvärr över. Jag tror även att Hansson är framme och sånär får iväg ett skott från nära håll.

3-4 kommer i sista stund. Thorsson och Wernersson (som bytt av Karlsson) arbetar fram bollen i straffområdet och Thorsson slår en passning rakt över till andra sidan målet där Lars tar emot och lägger in i öppet mål. Snyggt jobbat!

Vi flyttar upp Karlsson från Backlinjen (som bytt av Peter). Anders, Blomster och jag själv kör på trebackslinje. Allt satsas framåt och Bokedalen är farligt nära att näta igen efter 2-3 hörnor i rad. På ett uppspel från Olskroken hamnar bollen på mittfältet som spelar ut den till Lars högerkant. Lars lägger in den till Söder som lägger in den i mål från nära håll. 4-4 var otroligt skönt.

Vi var värda en pinne på hela matchen sett. Många av våra spelare visade en riktigt bra inställning. Bengtson och Hansson fick smaka på mycket stryk och de var en stor del av poängen idag. Karlsson fick rätt bollar och kunde i många lägen agera spelfördelare på ett ypperligt sätt.

Thorsson/Söder hittade varandra bättre än på länge och resten av laget gjorde en stabil insats. Att vi släpper in 4 mål är förståss inte stabilt rakt igenom, där har vi något att jobba på. Till exempel att lägga ut bollen till inkast, jag själv lyckas fippla bort bollen till motståndarna vid två tillfällen av ren hybris. Anders/David fungerade stundtals mycket bra och Musslan har faktiskt börjat prata mer på sistone, tro det eller ej!

Det var allt från mig, jag har säkert missat massor av saker, men pinnen fick vi med oss i vilket fall! Känns skönt att hänga på i toppskiktet.