Olskrokens IF fyller 75 år!

För ett trekvarts sekel sedan bildades Olskrokens IF och detta tänkte vi uppmärksamma lördagen den 28 augusti. Samtliga medlemmar, f.d. medlemmar och övriga personer med anknytning till föreningen är inbjudna till detta jubileum och vi hoppas att just du vill fira klubbens 75-årsdag med oss!

Denna inbjudan går även ut per post till före detta aktiva medlemmar, men vi ser gärna att ni som läser detta pratar med andra personer med anknytning till klubben, då det kan vara så att vi ej fått tag i adresser till samtliga f.d. Kroken-spelare.

En hel del har hänt under åren som Olskrokens idrottsförening har funnits. Från början kretsade mycket i föreningen kring handboll och som många kanske redan vet nådde klubben högt upp i seriesystemet med just sitt handbollslag i mitten på 1900-talet. Efter glansdagarna med handbollen tog fotboll över som klubbens huvudinriktning och även om 2000-talets fotbollslag (ännu) inte kan mäta sig med handbollen vad gäller serieplacering, så har klättringen uppåt i alla fall inletts.

Säsongen 2001 vann laget nämligen sin första serie i dåvarande division 8. Året därpå togs dock åttan bort och Olskroken fick åter se sig hemmahörande i den lägsta divisionen i Göteborgsfotbollen. Här kämpade ”Kroken” på ändå tills laget placerade sig på andra plats i serien efter säsongen 2009. I och med det fick klubben kvala och efter att ha vunnit samtliga tre kvalmatcher stod det klart att laget var klart för spel i division 6 för första gången -lagom till sitt jubileumsår!

Föreningen har i dagsläget ca 50 betalande medlemmar och vi har, tack vare det stora antalet aktiva utövare i år, för första gången på mycket länge anmält ett 11-mannalag till en reservserie.

Ibland klubbens medlemmar finns även ett antal ”stödmedlemmar” som sponsrar klubben med en mindre summa varje år. Som stödmedlem hjälper man alltså klubben även om man själv lagt skorna på hyllan. Man blir självklart inbjuden till årsfester, årsmöten och andra tillställningar, och man får även vara med och utse klubbens bästa spelare tillsammans med övriga stödmedlemmar efter varje A-lagsmatch. Mer om detta finns att läsa om på klubbens hemsida (se nedan).

Vi ser givetvis gärna att ännu flera personer med anknytning till Olskrokens IF sponsrar klubben på detta sätt, dels för det ekonomiska stödet, men också för att knyta ihop olika generationer av föreningen med varandra.

På tal om ekonomi så är klubbens finanser i gott skick, bland annat tack vare våra huvudsponsorer: restaurangen Halta Lottas Krog och ställningsbyggarfirman No Problem.
Klubben gör även en del inventeringsarbete för livsmedelskedjan Willys, vilket ger mycket goda extrainkomster. Sen flera år tillbaka kan vi därför varje säsong åka på ett träningsläger som föreningen till stor del bekostar.

Vill man följa föreningen nuförtiden rekommenderar vi som sagt att man då och då besöker vår hemsida som står att finna på följande adress: www.lagsidan.se/olskroken Här finns all tänkbar information om klubben, så som spelarpresentationer, resultat och statistik. På sidan publiceras även nyheter och efter varje match kan man läsa matchrapporter. Hemsidan har också en mycket levande gästbok som vi gärna ser att även före detta medlemmar sätter sin signatur i då och då!


Programmet för 75-årsdagen ser ut såhär:

• Kl. 14.00 spelar vi en jubileumsmatch på Kviberg konstgräsplan nr 1.Målsättningen är att f.d. spelare ska få chansen att återuppleva lite av fornstora dagar tillsammans med klubbens yngre förmågor!

• Kl. 18.00 samlas vi i Lundens klubblokal vid Överåsvallen för mingel, middag och diverse aktiviteter så som lottdragning, Olskroken-frågesport, prisutdelning och övriga upptåg.

• Ev. nattsudd företas förslagsvis på Halta Lottas Krog…

För att sponsra klubben har vi tänkt oss en kostnad per person på 100 kr. För detta får man middag samt (fritt antal) öl eller vinglas. Önskar man starkare dricka kommer det att gå att köpa på plats.
Vill man ta med sig sin bättre hälft är detta självklart bara trevligt. Man får också hemskt gärna ta med sig diverse gamla minnen, anekdoter, tidningsurklipp eller annat som har med Olskroken att göra och som kan förgylla kvällen. Det sägs bland annat att det finns en gammal Olskroken-sång och skulle man äga den i någon version får denna väldigt gärna medtagas!


Hoppas vi ses lördagen den 28 augusti!


/Mvh

Sven Pettersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0