vs Lekstorp 1-2

Har haft mycket skolarbete och därför har denna lilla sammanställning dröjt några dagar, ledsen för det. Hur som helst ställdes Olskroken mot Lekstorp i ett bortamöte i den näst sista omgången. Situationen som sådan var att inget av lagen hade något att spela för utom äran, eftersom varken de eller vi går upp eller åker ur serien. Men ära räcker långt och det fanns ingen anledning att hålla inne på krutet.

Det visade sig att det skulle bli Lekstorp som var det laget som var mest sugna på att vinna och det kunde, för det vaksamma ögat, skönjas redan innan matchstart. Några av våra killar, närmare bestämt jag, Jens och Ludvig var sena och kom precis innan matchstart. Detta berodde dock inte på bristande motivation eller respekt utan snarare för att vi var tvugna att hämta Ludvig direkt från jobbet, bara 1 timme innan avspark.. och Bergumspelaren som kommenterade här i bloggen hade rätt - det ÄR långt som fan till Lekstorp! Hur som helst blev det ingen vidare uppvärmning utan direkt in i spel och det är aldrig en fördel.

För dagen hade Höljer planerat ett nytt spelsystem i en 4-3-3 uppställning. Anledningen till detta är oklart men det kan ha att göra med att vi fått det nya sylvassa anfallstillskottet Ludvig (senast från Sandarna BK) och att tanken var att inte peta någon i det ordinarie anfallsparet, utan bara lägga till Ludvig. Detta visade sig inte funka särskillt bra eftersom det var klart ovant och Lekstorp utnyttjade kanterna väl. Efter ungefär 15-20 minuter gick vi tillbaks till den vanliga uppställningen och Ludde fick finna sig i att spela yttermitt.

Som jag tidigare var inne på verkade det som att Lekstorp var det klart mer motiverade laget då de redan från start tryckte på ordentligt och spelade stundtals riktigt fin anfallsfotboll med mycket djupledsbollar längst kanterna. Vi försvarare fick arbeta hårt för att stå emot. Efter ett par livsfarliga hörnor så kom tillslut ett välförtjänt 1-0 mål till hemmalaget. Efter ytterligare en stund kom så också 2-0 målet efter en djupledsboll på kanten som sedan slogs in snett bakåt i straffområdet till en fristående lekstorpgubbe. Även om det var Lekstorp som var först i alla dueller och hade det mesta av rullet hade vi faktiskt förvånansvärt många chanser att göra både ett, två och tre mål. Söder hade som vanligt en stenhård stolpträff och han och de andra anfallarna hade några riktigt hyffsade chanser att utjämna. Tyvärr lyckas vi inte med det vi gjorde förra säsongshälften, dvs att sätta alla våra chanser :P.

Andra halvlek fortsätter precis som den första med speldominans för Lekstorp som tryckte på ordentligt. Vi har inte många chanser men vid ett skede spelar någon fram en djupledsboll till Söder som på något vänster trixar sig fram till en duell med målvakten. Jag såg inte direkt hur det gick till men domaren blåste straff som sedan Söder själv satte. Plötsligt vaknade Olskroken till liv igen och började kämpa frenetiskt för ett reduceringsmål. Vi hade, liksom Lekstorp en del chanser att göra mål. Vi borde ha satt några av de chanserna, men samtidigt så borde Lekstorp ha gjort 1-2 mål på sina chanser. Men som tur var storspelade Linne i målet och på vanligt manér räddade han ett par tillsynes omöjliga frilägen. Plötsligt blåste domaren i sin lilla pipa och det betydde att vi inte hann med någon reducering. Vi har nu tre förluster på de senaste fyra matcherna och vi har lite problem i laget för närvarande. Som tur är har vi bara en match kvar nu och jag hoppas att vi alla ska kämpa lite för att avsluta säsongen snyggt.

* Dagens spelare: Linne i målet

* Min insats: Helt okej.

/Tack för mig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0